Jeg er så heldig at være stylist for Annette Danielsen. “Strikkeguruen fra Todbjerg” – Annette designer strikkeopskrifter og udgiver bøger til kreative kvinder der elsker at strikke. Hendes næste bog skal ‘skydes’ i Marrakech så derfor er jeg på denne anderledes stylingopgave.

Dag 1: Efter 4 timers flyvetur Kbh-Marrakech, ankommer vi til vores Riad. Vi skal bo i Riad Soumid, et traditionelt marokkansk hus, som gemmer sig bag tykke ydermure og kun har en dør ud til gaden i stueplan. Sådan er stort set alle de gamle huse i Medinaen bygget. Huset har vinduer ud mod en åbne gård, der er smukt dekorerede med klinker, farverige blomster og et lille vandbad. Vores Riad har 6 værelser og er i 3 etager med egen tagterrasse. Denne traditionelle byggestil evner at holde støjen fra Medinaen ude og samtidigt få luftende og kølende vinde gennem huset. På de flade tage er der anlagt hyggelige tagterrasser. Mange af Medinaens riader er i dag ombygget til restauranter eller hoteller.

Vores Riad

Riad Soumid

Efter et hurtigt bad og en frokost på en af byens mange restauranter med ‘rouftops’ er vi på vej ud for at tjekke forskellige lokations til bogen. Le Musée Boucharouite er ejet af en fransk herre ved navn Patrick de Maillard, som måske er et af de mest dedikeret mennesker til kunst jeg har mødt. Museet er i en meget meget smukt Riad der bl.a. udstiller håndlavede kludetæpper, der er fremstillet af kvinderne oppe i bjergene. Patrick er heldigvis med på ideen om at vi ‘låner’ hans Riad mandag formiddag.

Le Musée Boucharouite de Marrakech
Tagtarressen på Le Musée Boucharouite de Marrakech
View fra tagterrassen og ned i gården.
Solseng på tagtarressen
Svalegang

Med første lokation i hus er vi på vej hjem og der krydser vi den store plads Jamaa el Fna, der ligger i hjertet af Medinaen. Jamaa el Fna betyder ‘De dødes mødested’. Engang var det skik, at man her udstillede de henrettede kriminelles hoveder på spyd. I dag er der ikke spor »dødt« over pladsen. Den er myldrende, larmende og aldeles i live. Slangetæmmere, farvestrålende vandsælgere, aber og får i en stor pærevælling og historiefortællere der er i fuld gang. Vi forstår ikke et ord, men kan læse handlingen i deres opmærksomme publikums ansigter. Gadekøkkener er rullet frem og har etableret sig i en del af pladsen for aftenen. Røgen fra grillstegningen sejler mystisk bølgende over hele pladsen og et kraftigt væld af dufte møder vores næser.

Jamaa la Fna
Frisk presset juice på Jamaa el fna til 2 kroner og 50 øre…
Et lille får 🙂
2 Marrokanske kvinder.

Dag 2: Starter med et møde med 3 lokale modeller. Vi kan bruge dem alle 3 – de er meget smukke og naturlige Marrokanske piger og vi aftaler med dem at starte mandag morgen.

Dagens frokost indtages på Kui Zin en lækker lækker franskejet restaurant, jeg bestiller en friskpresset juice -appelsine, lime og ingefær og kyllingsalat og det smager simpelthen himmelsk.

Naboen til denne skønne restaurant er en butik ved navnet Max og Jan. Bag mærket MAX & JAN står to designer, en schweizisk og en belgisk.  En blanding af interiør, dufte, tøj og lædervarer, men i god kvalitet og i ejet design inspireret af Marrokko. Jeg finder den fineste clutch jeg bare må eje.

Derefter går turen til Mustapha Blaoui, byens mest berømte møbel- og interiørforretning. Har man ikke været her før, er den svær at få øje på. For her er hverken navn eller udstillingsvinduer. Forretningen gemmer sig bag en lukket port af træ med husnummeret skrevet med søm hoveder :-).

Porten til Aladins hule

Bag porten venter Aladdins Hule med loftet dækket af lamper, spejle, puder, tæpper, farver og former. Og forretningen breder sig i flere etager og huse. Jeg købte et håndlavet tæppe ( jeg faktisk havde kigget på der hjemme) og en lanterne, der vil pynte smukt på min egen terrasse hjemme i Danmark.

Aladdins hule

Aftensmaden nydes hjemme i vores egen Riad, på den smukke tagterrassen. Lokale retter der er blevet kredset om hele dagen i køkkenet. Til maden serveres kold hvidvin. Selvom det er et muslimsk land, kan hvidvin godt serves på vores Riad. Og dette nyder vi denne aften.

Aftensmad serveret på vores tagterrasse.

Dag 3.

Efter vores dejlige morgenmad, mødes vi med modellerne i vores Riad og en ‘bæger’ er bestilt med en trækvogn – vi har ca. 20 min gang til vores location og der skal medbringes lys, kamera, tøj, make-up mm. ‘

The crew på vej igennem Medinaen.

Vi indtager tagterrassen hos Le Musée Boucharouite – jeg går straks igang med at lægge make-up og sætte hår, og efter ca en god time er vores første model klar og gudesmuk.

Jeg styler hendes hår forskelligt, og afslutter med at binde et tørklæde om hendes hår, det er mega smukt til modellen og giver en god helhed på billederne. 6 striktrøjer skal der tages billeder af, både hele trøjen og nærbilleder af den tekniske del. Alle trøjerne er inspireret af Annette Danielsen første tur til Marrakech for ca. 2 år siden og igen da hun var her for 1 år siden.

Jeg elsker udfordringen med den mørkglødet hud, det marrokanske udtryk, der alt sammen skal blive til en helhed med disse striktrøjer.

Vores model er sød og dygtig, så vi er færdige kl 13:00 – så vi bruger eftermiddagen på en tur i Hammam, min jomfrutur i Hammam – en lidt grænseoverskridende oplevelse, der afsluttes med en himmelsk massage.

Dag. 4: Dagens model møder i vores Riad hvor jeg skal arbejde ud fra i dag. Hun er aldrig blevet klippet så hendes hår når ned til hendes lår, helt mørkt og smukt, det er virkelig sjovt at lege med og første gang jeg har et så langt hår i hænderne. I dag afslutter jeg med at sno et tørklæde ind i hendes hår, så det ender højt og farverigt på hendes hoved, det bliver lidt “vaskekone” agtigt på den fede måde. Billederne idag skal nemlig tages i ‘souken’, der er den inderste og mest larmende og rodet del af Medinaen, med alle gadesælgerne og larmende knallerter.

Vi er færdige ved samme tid som igår og vælger restaurant Zwin Zwin, den har Christian Bitz anbefalet og det viser sig at være en rigtig god ide´maden er fantastisk og her kan man få en kold øl og det er første restaurant med øl på menukortet og efter en varm dag i souken er det lige hvad vi trængte til.

Et par timer på tagterrassen i solen og aftensmad samme sted, gør godt. Nu er jeg klar til at gå i seng, men først vil jeg lige udgive dette indlæg. De næste 4 dage af ‘en anderledes styling opgave‘ udgiver jeg i weekenden. Der er så mange billeder og oplevelser jeg gerne vil dele med jer, så har valgt at dele det op i 2. Håber i kan lide det og vil læse med i   2. del.

Sov godt og drøm sødt – jeg er allerede på vej i drømmeland.

Gitte

 

Ét svar til “En anderledes stylingopgave.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.